skip to Main Content

28 dec 2020

Korrekturläsning.

Nu går texten till en första korrekturläsning. Ytterligare två korrektur är inplanerade innan den får anses som klar. De målningar som illustrerar texten är däremot klara, kvar är några målningar till de renodlade bildsidor som bara kommer att förgylla utseendet i den färdiga boken.  Säga vad man vill om Coronapandemin men det har onekligen varit en bra period i avskildhet ute i skärgården och ett lysande tillfälle till produktion, i lugn och ro. Boken är planerad till tryck i juni 2021. Här en liten film med ett avsnitt ur berättelsen, bildsatt med lite målningar och stämningsbilder. Vi hörs.

7 dec 2020

Färdig text.

Under hösten har arbetet med texten fortskridit. Nu är den inlagd i layouten och i stort sett klar och genomgången av mig. Kvar är bara slutlig korrläsning och finjusteringar och nu övergår projektet i framtagande av de sista bilderna som saknas för att ge texten det stöd den behöver. Planen är boken ska vara färdig i slutet av maj 2021. Här nedan kommer några uppslag från den nuvarande layouten som smakprov trots att en hel del arbete återstår.

En framtida bok

Texterna och bilderna i Utpost Ost har under hela projektets gång varit tätt sammanlänkade. Det har därför alltid funnits en tanke att det så småningom skulle kunna bli en bok av det hela. Det här ligger framåt i tiden och det bygger på om det går att ekonomi i det. Utförandet är än så länge också en öppen fråga. På den här sidan lägger jag också in status för hur bokprojektet framskrider.

Jag har också vilat från målandet ett tag. Däremot pågår arbetet med Boken Utpost Ost. Jag jobbar alltså med att skriva och fördjupa historien vilket går ganska bra men det blir inte så visuellt. Karaktärer ska utvecklas och miljöer beskrivas bättre. Jag ska ändå försöka hålla uppdatera sidan lite mer för det händer ju saker hela tiden.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Projekt Utpost Ost

Utpost Ost är ett konstprojekt där jag höjt vattennivån, världen över, med 30 meter, syftet var att ge mig ett visst mått av konstnärlig frihet och locka fram en ny motivvärld. Att det sedan sammanfallit med klimatfrågan är en omständighet som jag till en början inte hade med i beräkningen men som nu i allra högsta grad är en del av projektet. Skulle alla polarisar smälta, säger somliga forskare att vattennivån skulle kunna höjas med 60-80 meter.

Boken Utpost Ost – klar juni 2021

Målningarna i projektet är alla till salu men kommer också att ingå i en kommande bok, där jag i text målat ut världen som den ter sig efter vattenhöjningen. Boken huvudperson Otto har bestämt sig för att skapa sig ett hem på en liten ö så långt österut han kan komma, bort från den kaotiska röran i land. Det här är hans projekt – Utpost Ost.

Projektets finansieringsplan

Här kommer jag att redovisa hur den ekonomiska situationen utvecklas i projektet.

Ekonomin kommer att bygga på en blandning av förköp av x antal böcker och ren kultursponsring av projektet. Oavsett om du vill sponsra eller betala för framtida böcker sätter du in pengar via swish 070 327 64 08 och anger “spons” eller “bok” i betalningen. Eller direkt till projektkontot Nordea 3265 20 50990.

Boken pris uppskattas till 4oo:-/ex

Back To Top