skip to Main Content

Dagarna och nätterna

Är det det jag är ute efter, rymma världen? Kanske. De där tidiga mornarna får mej att fundera.

Fast snart är jag igång, jag har skaffat mej en mäkta stor kikare som jag sätter igång. Grad før grad betar jag av horisonten, delar i den i sektioner og markerar de bojar jag satte ut dagen innan. De som är gula är bara lite grundare vatten og de røda markerar nåt jävligt som lurar under ytan. Så plottar jag in dom på den stora kartan. Det blir mer og mer exakt vilket det inte skulle blivit om jag inte haft Wijkø att utgå från. Någon kommer att takka mej en vakker dag.

Framåt dagen lägger jag ut en ny kurs og lägger ut nya bojar där jag hittar nåt elakt. Sen vittjar jag mina ryssjor og så får man kanske middag. Oftast i alla fall. Innan dagen är slut hinner jag oftast svetsa ihop nåt innan jag fastnar med blikken åt nordväst og føljer solen när den førsvinner i havet.

Det blir aldrig riktigt mørkt här ute. Allt vatten här gør att det lilla ljus som finns reflekteras okk lyser upp horisonten i alla riktningar. Jag trøttnar aldrig på att betrakta himlen här ute. Se hur molnen alltid formar sig i nya konstellationer og bildar former man inte ens kunnat drømma om.

Sedan sitter jag med mina knäppa ritningar og kartor till långt in på natten medan jag hør hur vindarna og vågorna sliter og drar i mitt lilla krypin. Jag vet att vindsnurran ger mig tillräkkligt med el og laddar lodet fullt med energi før lugna dagar.

Fan vad jag har det bra hinner jag tänka innan jag somnar.

Texten som ligger här är ett “framework” och ett första utkast. Jag jobbar fortlöpande med att utöka och fördjupa berättelsen och den färdiga texten kommer inte att kunna ses förrän boken är tryckt och klar.

Back To Top