skip to Main Content

Huset

Nika kom ut med mina åtta husmoduler før nåra vekkor sen. De har stått og rostat bakom verkstaden sen 10 år tillbaka. Hon blev bara glad att bli av med dom så jag behøvde inte direkt tjata på henne att komma ut med pråmen. Jag har vetat hela tiden vad jag ville ha de gamla kontainrarna till, hade bara inte räknat med att det skulle ta sådan tid att hitta någonstans att ställa dom.

Nu är de i alla fall på plats, med hål før fønster i alla väderstrekken. Inte en jävel kommer att kunna närma sig utan att jag ser dem først. Väggar og tak ska täkkas med solpaneler så när allt är klart kommer jag att vara självførsørjande med elen, åtminstone den ljusa tiden av året.

Vindsnurran får greja elen resten av året, før blåsa, det kan det, här ute.

Glaset var svårast og dyrast. Tillverkningen ligger nere här hos oss og allt är gammalt glas från gamla byggnader som fortfarande stakk upp ur vattnet. En del gikk att få loss när vattnet sen sjønk undan ,men mykket var krossat. Kanske ska jag bygga stålpaneler framfør som extra skydd när det blåser. Det kan også vara bra om jag får påhälsning, man vet aldrig vilka knäppgøkar som kajkar omkring.

Nu har jag i alla fall byggt ihop hela rasket med båthuset så när allt är på plats kommer jag att kunna gå rakt in i båten utan att behøva gå ut ens. Jag førbereder mej før det värsta väder man kan tänka sig men så är det også det jag älskar med den här platsen. Utsattheten, vädret, vidderna, jag ska ge det en ordentlig matsh. Inget knäkker Otto Wijk på hemmaplan.

Bara inte vattnet stiger igen og dränker hela skiten.

När solen går upp långt borta i nordost og jagar bort natten, är det ibland så jävla vakkert att man bara blir sittande, som en idiot, spejande ut øver landbryggan upp mot klipporna og horisonten där bortom. Jag tänker på Farfar og hans berättelser från tiden innan floden, hur de vaknade tidigt og gav sig ut till de yttersta skären, han og hans pappa. Bara før att få vara ifred, fiska lite, supa, komma hemifrån alla plikter og krav.

Texten som ligger här är ett “framework” och ett första utkast. Jag jobbar fortlöpande med att utöka och fördjupa berättelsen och den färdiga texten kommer inte att kunna ses förrän boken är tryckt och klar.

Back To Top