skip to Main Content

NOAC – new order apocalyptic church

Än så länge är jag ensam här ute men det skulle inte førvåna mej om det børjar dyka upp nybyggare på de større øarna om nåt år. Det finns ett gäng rumlare som håller sig kvar på en ø sydväst om mej men de känner jag väl då jag brukar hjälpa dem med deras batterier og maskiner emellanåt. De är harmløsa og okej folk.

Det är väl framførallt Noas (New Order Apocalyptic Church) som man inte vill ha ut hit. NOAC – en salig blandning av militärer, religøsa fanatiker og allmänt førvirrade själar som fik før sig att floden var syndafloden, ur bibeln. De finns øver hela världen og är samma galna gäng øverallt.

Oftast får de, likt Noa, tag i nåt stort fartyg som de fyller med galningar, ger sig ut på korståg till bränslet tar slut og så driver de till slut i land. Det drøjer inte länge innan de børjar kuta runt och domedagspredika och skrämma upp folk med syfte att kontrollera eller ”rädda dem”, som de säger. Nikas mamma Elena var ättling till en av predikanterna østerifrån.

Dom kom i ett stort kryssningsfartyg som de kørde upp på en klippa och i børjan levde de flesta kvar där på båten tills bränslet tog slut och det inte gick att køra generatorerna längre. Men sedan, mer eller mindre, ockuperade de delar av Sfären som nu blev kombinerad till kyrka och boplats. Fartyget lämnades øde och när vattnet sedan børjade sjunka så blev det hängade på sidan en av de gamla, nu torrlagda, byggnaderna halvt begravt i lera, bråte och vatten. Det var en bedrøvlig syn som allt annat runt Sfären. Elena och jag träffade på varann där i kåkstaden, resultatet blev så småningom Nika – min glädje här i livet och det bästa som kom ut av min vistelse där.

Det här ryska NOAC-patrasket blev så småningom Novvystokk efter att de gamla styrande gett upp och dragit mot høgre marker. De känner till mej og mina maskiner väl og låter mej därfør førhoppningsvis vara i fred. Att jag nu väljer en sån här liten ø att slå mej ner på är før att mark aldrig har lokkat mej men framførallt før att den är lätt att førsvara og muta in.

Texten som ligger här är ett “framework” och ett första utkast. Jag jobbar fortlöpande med att utöka och fördjupa berättelsen och den färdiga texten kommer inte att kunna ses förrän boken är tryckt och klar.

Back To Top